Sunday, 8 April 2007

簡單就是福Simple is That!

與大家分享老子的一段話:
share with everyone one sentence from Lao-Zi here:
五色令人目盲
5 pleasures blind our eyes
५प्लेअसुरेस् ब्लिंद ओर एयेस
五音令人耳聾 5 sounds deaf our
ears ५ सौन्ड्स देअफ ओर एअर्स
五味令人口爽 5 taste dull our tongue ५ तस्ते दुल्ल ओर तोंगुए
馳聘畋獵,令人心發狂 Dulge in hunting, crazy our mind दुल्गे इन हुर्तिंग, क्रेज्य ओर मंद.
難得之貨,令人行女方 Treasure searching, corrupt our behavior ट्रेझर सेअर्चिंग, कोर्रुप्त ओर behavior
是以聖人為腹不為目,故去彼求此.

In brief, Sage lives for food and simple lifestyle not for pleasure. इन ब्रिएफ, सगे लिवेस फ़ॉर फ़ूड ऎंड इस्म्प्ले लिफेस्त्य्ले नॉट फ़ॉर प्लेअसुरे।
在這個物質社會,資本主義盛行的都市中生活,期盼大家可以先以"簡單"為生活的準則।凡事不追求五官上的個人享受以及自我的利益,也許慢慢的,可以活出一點味,悟出一點道來.
簡單就是福,不求奢華,去除慾望才能夠提升自我,為腹才能返璞歸真।

Living in Material world is hard, hope everyone can follow the principle --Be Simple-- No overpersuade five greeding in sense and self-interest. Maybe, slowly by slowly, we can live and understand the taste and the essence of life.
Living Simple is That. The only way to uplift self-understand is get rid of desire, greeding and finally we can back to nature and unin with God!

लिविंग इन मतेरिअल वर्ल्ड इस हार्ड, होप एवेर्योने कैन फोल्लोव थे प्रिन्सिप्ले--बी सिम्प्ले--नो ओवेर्पेर्सुअदे फाइव ग्रीदिंग इन सेन्स ऎंड सेल्फ-इन्तेरेस्त। माय्बे, स्लोव्ल्य ब्य स्लोव्ल्य, वी कैन लाइव ऎंड उन्देर्स्तंद थे तस्ते ऎंड थे एस्सेंस ऑफ़ लाइफ।
लिविंग सिम्प्ले इस तहत! थे ओनली वय तो उप्लिफ्त सेल्फ-उन्देर्स्तंद इस गेट रीड ऑफ़ देसिरे, ग्रीदिंग ऎंड फिनाल्ल्य वी कैन बैक तो नातुरे ऎंड उनिं विथ गोद!